Onze diensten
Hieronder vindt u een overzicht van alle rechtsgebieden waarop wij onze diensten verlenen (zoals familierecht, nalatenschappen, ondernemingsrecht, onroerend goed en besparing van belastingen). Om u een indruk te geven van deze rechtsgebieden hebben we een en ander nader toegelicht met een doorverwijzing naar de website van onze beroepsorganisatie. Indien de dienst waarnaar u op zoek bent er niet tussen staat betekent dat niet dat wij u hiermee niet kunnen helpen. In dat geval verzoeken wij u contact met ons op te nemen.
Familierecht en nalatenschappen
Dit rechtsgebied is een combinatie van personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Wij verzorgen onder andere uw samenlevingscontract, uw huwelijksvoorwaarden, uw testament, uw levenstestament, uw schenkingsakte en een verklaring van erfrecht. Daarnaast kunnen wij voor u een nalatenschap afwikkelen. Familie(vermogens)recht is maatwerk en daarom adviseren wij u altijd voor een persoonlijk gesprek langs te komen.
Samenwonen, huwelijk of geregistreerd partnerschap
Heeft u plannen voor de toekomst? Bent u voornemens te gaan samenwonen, staat er een huwelijk op de planning of gaat u liever een geregistreerd partnerschap aan? Zorg ervoor dat alles goed is geregeld! Regel het in een samenlevingscontract of maak bepaalde afspraken in huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden.
Ps. Wist u dat u middels een samenlevingsovereenkomst niet automatisch erfgenaam bent van elkaar?
Voor meer informatie over ''samen verder'' klik hier
Testament
In een testament legt u vast wat er met uw geld, huis, bezittingen en schulden moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Redenen voor het opmaken van een testament kunnen bijvoorbeeld zijn:
Opeisbaarheidsmomenten (Wet langdurige zorg)
Vastleggen dat de vorderingen van de kinderen op de langstlevende opeisbaar zijn bij opname in een zorginstelling, waarbij op grond van de omvang van het vermogen een eigen bijdrage verschuldigd is.Besparing van erfbelasting
Voorkom dat uw nabestaanden onnodig veel erfbelasting verschuldigd zijn.De uit- en insluitingsclausule (de anti-schoonzoon of anti-schoondochter clausule)
De erfenis is alleen bestemd voor de eigen erfgenamen en niet voor hun partner. Hierbij kan eventueel wel bepaald worden dat indien het huwelijk van een erfgenaam eindigt door overlijden de clausule buiten werking wordt gesteld.
Voor meer informatie over het testament klik hier
Levenstestament
Met een levenstestament houdt u de regie in eigen hand. U bepaalt wie uw persoonlijke, financiële en medische zaken regelt wanneer u dit zelf (tijdelijk) niet meer kunt. Ook in het levenstestament kunt u een bepaling opnemen om uw vermogen te verlagen in het kader van de verplichte hoge eigen bijdrage van de Wet langdurige zorg (Wlz).
Voor meer informatie over het levenstestament klik hier
Schenken
Belasting besparen door schenken? De grootste voordelen kunnen zijn:
U betaalt minder vermogensbelasting.
Erfgenamen betalen minder erfbelasting.
Vermindering eigen bijdrage in een zorginstelling.
Voor meer informatie over schenken klik hier
Nalatenschap
Als u te maken krijgt met overlijden van iemand in uw nabije omgeving dan breekt er vaak een heftige emotionele periode aan. In deze periode moet er ook veel worden geregeld, zoals het regelen van de uitvaart en daarna de afwikkeling van de nalatenschap. Wij kunnen u hierbij helpen. Zo stellen wij onder andere voor u een verklaring van erfrecht op, helpen u bij de aangifte erfbelasting of kunnen voor u een (volledige) nalatenschap afwikkelen.
Gebruik de handige checklist die u helpt na te denken over de mogelijkheden in uw testament
Onroerend goed
Dit rechtsgebied omvat alle werkzaamheden op het gebied van woningen en andere gebouwen. Gaat u bijvoorbeeld een huis kopen of verkopen of een hypotheek afsluiten? Wij kunnen u van dienst zijn.
Voor meer informatie over kopen, verkopen en een hypotheek klik hier
Koopovereenkomst
De basis, en misschien wel het belangrijkste, voor de overdracht van een woning, is een koopovereenkomst. In een koopovereenkomst staan afspraken tussen de koper en de verkoper. De koopovereenkomst kan worden ingeschreven in de openbare registers (vormerkung). De koper van het registergoed heeft op dat moment bescherming tegen risicovolle situaties. Het inschrijven is geen verplichting. Vaak wordt de koopovereenkomst opgesteld door de makelaar of een adviseur. Indien dit niet het geval is kunnen ook wij een koopovereenkomst opstellen.
Akte van levering
Als u een huis gaat kopen of verkopen is er een akte van levering nodig. Een akte van levering wordt ook wel eigendomsakte of transportakte genoemd. Deze akte is het bewijs dat het onroerend goed is overgedragen en eigendom is van de nieuwe eigenaar.
Hypotheekakte
Als u een huis gaat kopen zult u in veel gevallen hiervoor een lening afsluiten bij de bank. De bank wil zekerheid hebben dat u voldoet aan uw (betaling)verplichtingen. De bank vraagt uw huis in onderpand te geven (een hypotheek) en u krijgt daar een lening voor terug. In de hypotheekakte staan alle afspraken met de bank die betrekking hebben op de hypotheek.
Akte van verdeling
Is uw samenwoning of geregistreerd partnerschap beëindigd of is er sprake van een echtscheiding (en bent u reeds in het bezit van een echtscheidingsbeschikking van de rechtbank) en moet onder andere het registergoed worden toebedeeld aan één van de partijen, dan dient er een akte van verdeling te worden opgesteld. Net als bij de aankoop van het registergoed wordt hierin beschreven aan wie het goed is toebedeeld.
Ondernemingsrecht
Dit rechtsgebied omvat het recht dat van toepassing is op rechtspersonen en personenvennootschappen. Voor onder andere het oprichten van een besloten vennootschap, een aandelenoverdracht en alle andere notarieel bekrachtigde documenten bent u bij ons aan het juiste adres.
Zwaveling Notaris is gespecialiseerd in:
het oprichten van een besloten vennootschap
het oprichten van een vereniging of stichting
statutenwijziging
aandelenoverdracht
fusie en splitsing
Bent u een ondernemer en heeft u vragen over deze diensten dan kunt u contact met ons opnemen.
Voor meer informatie over het oprichten van een bv klik hier
Voor meer informatie over rechtsvormen klik hier
Voor meer informatie over een stichting en vereniging klik hier